ESET Smart Security 6 ochrání váš počítač před malwarem, podvodníky i zloději

Tagy:  ESET, NOD32, Smart Security, malware, anti-malware, antivirus, spam, phishing, firewall, bezpečnost, program, Windows 8

Sponzorované odkazy

ESET Smart Security 6 ochrání váš počítač před malwarem, podvodníky i zloději

Na začátku listopadu ESET vypustil na trh svou novou řadu bezpečnostních produktů pro domácnosti a podniky. Šestá řada získala od Microsoftu certifikaci pro Windows 8, produkty jsou tedy dostupné i ve Windows Store. Nový ESET Smart Security 6 míří do každé domácnosti. Uživatelům poskytne účinnou ochranu proti malwaru, průniku zvenčí, podvodným webům a dokonce proti fyzické krádeži zařízení. Zároveň zamezí vašim ratolestem v přístupu k nevhodnému obsahu.

Bezpečnostní produkty slovenské společnosti ESET se těší veliké oblibě. Ve srovnání se světovou konkurencí si vedou výborně. Jak potvrzují pravidelné testy nezávislých antivirových laboratoří (např. Virus Bulletin, AV-Comparatives), produkty ESET dokážou ochránit váš počítač, aniž by jej výrazně zpomalovaly. Pravidelně se tak produkty ESET umisťují mezi špičkou v bezpečnostních a výkonnostních testech. Tyto skvělé vlastnosti jsou vykoupeny jejich cenou. Roční licence ESET Smart Security 6 vás vyjde na patnáct stovek, licence k ESET Antiviru o něco méně – dvanáct stovek.

ESET Smart Security 6ESET Smart Security 6

Instalace produktu přes online instalátor je ukázkově jednoduchá. Standardní doba testovací trial verze je 30 dní. Veškeré produkty pro domácnost, webové stránky ESETu i podpora jsou v českém jazyce.

Snadné přizpůsobení jednotlivých komponentSnadné přizpůsobení jednotlivých komponent

Rozhraní šesté verze prošlo decentním faceliftem. Vývojáři výborně skloubili decentní grafiku s funkčním intuitivním ovládáním. Přesně takto si představuji rozhraní moderní aplikace – nepřeplácané, pěkné, funkční.

Vybrané funkce ESET Smart Security 6

Anti-malware – Proaktivní ochrana před všemi typy offline/online hrozeb. Kontrolovány jsou veškeré akce souborového systému, spouštění samorozbalovacích souborů, stahování souborů, atp. Inteligentní využití cloudových služeb umožnuje zvýšit efektivitu detekce nákazy a zároveň snížit využití systémových prostředků.

Osobní Firewall – Kontroluje veškerou síťovou komunikaci počítače a zabraňuje neoprávněným aplikacím/osobám v průniku do počítače. Na výběr jsou dva základní režimy – veřejná a domácí síť. Pravidla firewallu lze vlastnoručně upravovat.

Online ochrana – Vzhledem k faktu, že více času trávíme na internetu, stává se tento typ ochrany uživatele prioritou. Kontrola emailových zpráv je samozřejmostí. Množící se podvodné weby blokuje Anti-Phishingová ochrana.

Rodičovská kontrola – Zablokuje obsah nevhodný pro vaše ratolesti vzhledem k jejich věku. Ochrana je aktivována jen pro dané uživatelské účty, aby neomezovala ostatní uživatele.

Ochrana proti krádeži ESET Anti-Theft

Novou funkcí ESET Smart Security 6 je integrovaná ochrana proti krádeži. Registrací do speciální služby ESETu získáte možnost sledovat vzdáleně svůj ztracený počítač. Uživatel skrz tutoriál vytvoří speciální uživatelský účet, který bude sloužit ke sledování počítače v případě ztráty. Jakmile dojde k ohlášení ztráty, systém se restartuje, zablokuje ostatní uživatelské účty a ponechá jen speciální tzv. Fantom účet. Dále služba monitoruje obrazovku počítače, pořizuje snímky z webkamery a přibližně lokalizuje zařízení pomocí Wi-Fi nebo IP adresy.

Webové rozhraní služby ESET Anti-TheftWebové rozhraní služby ESET Anti-Theft

Zařízení bude monitorováno po dobu 14 dnů. Dobu je možno prodloužit. O veškeré podezřelé aktivitě budete informováni emailem. Poskytnutá data vám, respektive policii pomohou najít váš notebook. Služba je ve fázi beta testování. Počítač se mi zablokovat povedlo, nicméně snímky zprvu nedorazily a služba se chovala vůbec podivně. Posléze se mi však povedlo službu znovu spustit.

Detailní aktivita zloděje na počítačiDetailní aktivita zloděje na počítači

Pokud vás možnosti zabezpečení počítače v případě krádeže zajímají, nové notebooky v sobě integrují pokročilou ochranu Intel Anti-Theft, která funguje už na HW úrovni. Dokáže vás lokalizovat z jakéhokoliv Wi-Fi či 3G signálu, apod. Více informací na stránkách Intelu.

Shrnutí

Nová šestá řada produktů pro domácnost od společnosti ESET rozhodně stojí za vyzkoušení. ESET Smart Security 6 kombinuje moderní funkce zabezpečení počítače, přičemž dopad na výkon počítače je uspokojivý. Nicméně patnáct stovek není málo. Za tyto peníze však obdržíte kvalitní produkt v českém jazyce a s českou podporou.

Hodnocení:  90 %

Výhody:

  • Kompletní česká lokalizace
  • Jednoduché ovládání
  • Velmi rychlé skenování PC
  • Snadná dočasná deaktivace
  • Přibližná lokalizace ztracného PC
  • Nízký dopad na výkon PC
  • Stabilně dobré výsledky v testech antivirových laboratoří

Nevýhody:

  • Cena přes tisíc korun

Výborný program

 

 

Článek ESET Smart Security 6 ochrání váš počítač před malwarem, podvodníky i zloději byl publikován 26. listopadu 2012 v 05.00 v rubrice Programy. Autorem článku je Milan Herbig. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...