Nový rok s novým kalendářem – Srovnání kalendářů

Tagy:  kalendář, adresář, nejlepší kalendář, plánujte s nejlepší kalendářem, srovnání kalendářů, elektronický diář, kalendáře, Google Kalendář, VueMinder, Organizér, Rainlendar

Sponzorované odkazy

Nový rok s novým kalendářem – Srovnání kalendářů

Díky efektivní organizaci času toho můžeme stihnout více a zároveň mít o všech činnostech naprostý přehled. Nedílnou součástí každého efektivního plánování je zajisté také kalendář. Nabídka elektronických kalendářů je však obrovská, a tak se nabízí otázka, který z nich si vlastně vybrat. Proto přinášíme srovnání těch nejznámějších kalendářů, které vám při výběru jistě pomůže.

Kalendář

První aplikací, kterou si představíme je Kalendář. Pod tímto obyčejným názvem nalezneme naprosto jednoduchý prográmek, který slouží k pouhému zapisování textu a základním upomínkám. Kalendář je rozdělen na tři sloupce. Levý znázorňuje den, prostřední události jako jsou narozeniny, výročí a v pravém sloupci vidíme všechny ruční poznámky. Každý sloupec má vlastní barvu, avšak celkové barevné sladění je poněkud nevyhovující. Naštěstí lze dané barvy libovolně měnit.

Naše hodnocení:  62 %

KalendářKalendář

Organizér

Dalším velice známým elektronickým kalendářem je Organizér, který disponuje přehledností, ačkoliv jeho grafická stránka vypadá poněkud dětinsky. Organizér je vhodný i pro více uživatelů. Na první záložce se uživatel přihlásí pomocí hesla a následně již může využívat svůj adresář kontaktů, již zmíněný kalendář, zasílat emaily, psát poznámky na volné listy a také je tisknout. Vytváření poznámek je přitom snadné, stačí pouze kliknout do řádku příslušného dne a již můžeme psát. U jednotlivých dní vidíme také svátky a důležité události si lze samozřejmě zapsat také dopředu.

Naše hodnocení:  74 %

OrganizérOrganizér

Rainlendar

Pro zájemce o méně nápadný kalendář tu máme Rainlendar. Ten vytvoří kalendář s průhledným pozadím přímo na ploše, takže ho máme stále na očích. Přehledným červeným kroužkem je označen aktuální den, v dalších okénkách pak vidíme denní plán a události. Novou událost přidáme kliknutím na konkrétní datum, čímž se nám otevře okno, skrze které danou událost můžeme vytvořit. Vzhled lze razantním způsobem změnit, zvolíme-li jiný motiv. Defaultně jsou k dispozici pouze tři, desítky až stovky dalších jich však lze zdarma stáhnout. Rainlendar je k dispozici pro Windows, Mac OS X, Ubuntu i Linux.

Naše hodnocení:  77 %

RainlendarRainlendar

VueMinder

Nyní se podíváme na poněkud složitější počin, který má spoustu funkcí. Na rozdíl o předešlých programů, které zobrazovaly týdenní kalendář, zde vidíme rovnou celý měsíc. VueMinder není bohužel česky, a tak mohou mít někteří uživatelé problémy se zorientovat. Na druhou stranu má tento program velice elegantní vzhled. Události zapisujeme včetně času a vše samozřejmě vidíme přímo v políčku dne. Jak jsme se již zmínili, narazíme na pořádnou spoustu možností. Můžeme třeba velice podrobně měnit vzhled a barvy událostí, které se nám v našem kalendáři objevují. Měnit lze i font, velikost písma, zarovnání a plno dalšího. Spokojení uživatelé mohou upragovat na VueMinder PRO nebo VueMinder Ultimate. Fanoušky Google kalendáře jistě potěší, že s ním lze VueMinder synchronizovat.

Naše hodnocení:  80 %

VueMinderVueMinder

Závěrem

Pokud se vám z představených programů přece jenom ani jeden nezalíbil. Stále můžete využít online kalendář. Ten nejznámější je zřejmě kalendář od Googlu, který můžete nalézt zde.

Článek Nový rok s novým kalendářem – Srovnání kalendářů byl publikován 15. února 2013 v 05.00 v rubrice Programy. Autorem článku je Daniel Hlas. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...