TeamViewer 8 - přehled nových funkcí a vylepšení

Tagy:  TeamViewer 8, TV, teamweiever, vzdálená plocha, dálkové ovládání, on-line konference, konference, vzdálená podpora, taemviewer, plocha, správa PC, hack, nápověda

Sponzorované odkazy

TeamViewer 8 - přehled nových funkcí a vylepšení

O aplikaci TeamViewer bylo na našich stránkách napsáno mnoho. Čas jde kupředu a s ním i vývojáři této legendární aplikace. Na světě je již nějakou dobu osmá verze tohoto programu a my se nyní podíváme na to, jak velký krok kupředu vývojáři udělali.

TeamViewer ve zkratce

Program TeamViewer je v současnosti aplikací číslo jedna na trhu s freeware programy, které umožňují správu vzdálené plochy. Po jeho nainstalování máte k dispozici užitečný a mocný nástroj, který nachází širokého využití. Prostřednictvím programu se dá připojit ke vzdálené ploše jiného počítače nebo založit online konferenci. Je zbytečné zde vypisovat možnosti praktického využití této aplikace, protože oblastí, ve kterých nyní nachází TeamViewer uplatnění je nespočet. Svědčí o tom i reference, které jsou k dispozici na oficiálních stránkách programu prostřednictvím log známých firem.

TeamViewer má jíž osmou verziTeamViewer má jíž osmou verzi

Osmá verze velikána

Průnik již osmé verze programu na trh začal v listopadu roku 2012, kdy byla uvolněna nová verze běžící na systému Android. O měsíc později byly uvolněny verze pro iOS, Mac OS, Linux a především pro Windows. I nová verze je kompletně zdarma pro nekomerční účely. Pro obchodní účely jsou k dispozici tři verze a to sice Business, Premium a Corporate. Pokud se rozhodnete pořídit tento software do vaší firmy, tak si připravte finanční obnos ve výši od dvanácti do padesáti tisíc českých korun. Ceny se liší především v závislosti na počtu pracovních stanic, na které bude program nainstalován, na možném počtu souběžných relací a na počtu uživatelů, kteří se mohou souběžně účastnit jedné online schůzky.

Ceny jednotlivých licencíCeny jednotlivých licencí

Vylepšení a novinky

Na stránkách výrobce je dlouhý seznam vylepšení, kterých se programu dostalo. Následující odstavce budou věnovány právě novým funkcím a vylepšení. Při průběhu relace je možné pozvat dalšího kolegu, který vám může pomoci s řešeným problémem. Můžete tedy při průběhu jednoho spojení pracovat společně, či celou relaci předat někomu dalšímu.

Grafické rozhraní aplikace TeamViewer 8Grafické rozhraní aplikace TeamViewer 8

Možnost přidání poznámek přímo k proběhnuvší relaci. Tyto poznámky budete moci v budoucnosti zpětně dohledat a vybavit si například průběh řešení problému, nebo si prohlédnout informace pro fakturaci a další.

Nově je v osmé verzi přidaná možnost sdílení kontaktů z jednoho TeamViewer účtu mezi další uživatele. Tímto umožníte například kolegům či rodině přístup k vaším kontaktům. U všech sdílených kontaktů můžete libovolně nastavit uživatelská práva a autorizace dalším uživatelům.

Jednoduché zaslání odkazu ke stažení TVJednoduché zaslání odkazu ke stažení TV

Vývojáři programu se neustále snaží, aby práce s programem a jeho funkce byly co možná nejintuitivnější a nejpohodlnější. Nově nám umožnili tisk souborů ze vzdáleného počítače přímo na tiskárně, která je připojená k našemu počítači. To vše bez nutnosti kopírování souborů z počítače na počítač.

Nová je i implementace některých funkcí do programu Microsoft Outlook. Nyní si můžete naplánovat online schůzky přímo v kalendáři aplikace Outlook. Prostřednictvím Outlooku můžete poté jednoduše rozeslat elektronickou poštu s údaji pro přihlášení do konferencí.

Informace o probíhající relaciInformace o probíhající relaci

Veškerý váš pohyb na vzdálené ploše můžete nyní dokumentovat prostřednictvím nahrávek a to včetně zvuku. Tuto možnost lze využít i při online konferencích. Nyní si místo dělání poznámek můžete jednoduše celou konferenci nahrát a v budoucnu kdykoliv pustit.

TeamViewer Management ConsoleTeamViewer Management Console

Online streaming nikdy nebyl jednoduší. S touto novou funkcí můžete pouštět zvuk i video v reálném čase. Jediným limitem vám bude rychlost internetového připojení a hardwarové vybavení počítače. Zcela nově začal fungovat ovládací panel TeamViewer Management Console, který umožňuje online webovou správu uživatelů. I přes to, že se na vzdálenou plochu připojíte prostřednictvím online aplikace, neztratíte informace o jejím průběhu, protože veškerá činnost bude zaznamenána do archivu.

Hodnocení redakce  94 %

Výborný program

Výhody:

  • Čeština
  • Intuitivní ovládání
  • Přehledné rozhraní
  • Pro nekomerční zdarma

Nevýhody:

  • Zobrazování nabídky koupě po ukončení relace

Článek TeamViewer 8 - přehled nových funkcí a vylepšení byl publikován 1. dubna 2013 v 05.00 v rubrice Programy. Autorem článku je Jakub Losík. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...