Kaspersky Internet Security 2013 - Osvědčená kvalita

Tagy:  kaspersky, kaspersky download, kaspersky ke stažení, kaspersky internet security cz, KIS, internet security 2013, antivirus, firewall, zabezpečení, ochrana

Sponzorované odkazy

Kaspersky Internet Security 2013 - Osvědčená kvalita

Společnost Kaspersky Lab patří tradičně mezi špičku v oblasti zabezpečování systémů. Její produkty se každým rokem umisťují mezi nejlepšími, obzvlášť pokud jde o účinnost ochrany proti škodlivému softwaru (jako příklad může posloužit aktuální srovnání na stránkách ověřené srovnávací služby Av-comparatives.org). Již jsme vám na našem serveru představili například Kaspersky Anti-Virus nebo kompletní bezpečnostní řešení Kaspersky Internet Security 2012. Nyní přichází nová verze právě Kaspersky Internet Security, tentokrát s označením 2013. Na co se mohou jeho příznivci těšit?

Novinky pro tento rok

Kaspersky se tento rok rozhodl držet osvědčených standardů. Proto v uživatelském prostředí nenajdete v zásadě žádné změny oproti loňské verzi a ani funkce se nijak zásadně nezměnily. Tvůrci se rozhodli soustředit spíše na zachování kvality a na drobná vylepšení, což je vzhledem k již v současnosti povedenému grafickému prostředí a dostačujícímu rozsahu nabízených funkcí zcela pochopitelné. Je třeba také dodat, že majitelé předchozí verze dostanou aktualizaci na novou verzi automaticky a zdarma.

Hlavní okno zůstává beze změnyHlavní okno zůstává beze změny

Co můžete očekávat

Jak jsem již uvedl, žádné zásadní změny nás v prostředí programu nečekají, přesto bych se chtěl alespoň stručně zmínit o tom, co KIS 2013 v základu nabízí.

Po instalaci, která probíhá poměrně rychle a nevyžaduje restart, je připraveno hlavní okno, ze kterého je snadný přístup ke všem potřebným funkcím. Na prvním místě je nezbytný nástroj pro kontrolu souborů – na výběr je mezi úplnou a rychlou kontrolou, testem zranitelných míst v systému a kontrolou vybraného souboru. Všechny probíhající i minulé testy si můžete zobrazit ve Správci úloh.

Správce úlohSprávce úloh

Nevyžádaným činnostem aplikací uvnitř systému účinně zabrání kombinace správce aplikací a firewallu. Pomocí okna Aktivita aplikací můžete každému z běžících procesů nastavit oprávnění a určit pravidla pro jeho běh, v okně Sledování sítě máte zase přehled o každém kilobajtu, který projde vaší sítí. Užitečná může být také virtuální klávesnice pro zadávání citlivých hesel nebo nástroj pro vytvoření spouštěcího disku, který může být neocenitelný při záchraně infikovaného počítače. Aktualizace programu probíhá automaticky, pokud ovšem máte radši vše naplánováno podle vlastního uvážení, je zde možnost manuálního plánování.

Nastavení aktualizacíNastavení aktualizací

Aby nezůstalo pouze u aktualizací, program nabízí přehledné nastavení rozdělené do několika záložek a mnoha podkategorií. Díky tomu si snadno přizpůsobíte podle sebe i ty nejmenší detaily. Pro kompletní přehled si také můžete pomocí nástroje Podrobná zpráva zobrazit veškeré akce, které Kaspersky v poslední době provedl, ať už jde o testované soubory, nalezené hrozby nebo zablokovaný spam.

Internetové platby bezpečně

Novou funkcí, kterou přináší tato verze, je Ochrana financí. Pokud nevěříte on-line platbám a internetovému bankovnictví, můžete si nyní dodat trochu jistoty. Přes tento nástroj můžete provádět finanční transakce v zabezpečeném okně internetového prohlížeče, které vás ochrání proti keyloggerům, a Kaspersky za vás mezitím ověří, jestli stránka patří mezi ověřené a jestli používá platný digitální certifikát. Takže by se už nemělo stát, že svěříte svá data podvodnému webu.

Ochrana financíOchrana financí

Na čem by ještě vývojáři v příštích verzích mohli zapracovat, je rychlost aplikace. Obzvláště na starších počítačích je patrná vysoká hardwarová náročnost. Testování souborů je sice důkladné, ale poměrně pomalé.

Shrnutí

Kaspersky Internet Security 2013 navazuje na kvality svých předchůdců a tvoří povedený celek pro kompletní zabezpečení počítače proti všem typům hrozeb, na které můžete ve virtuálním světě narazit. Může se pyšnit vynikající úspěšností při odhalování škodlivého softwaru a velkým množstvím nabízených nástrojů, mezi nimi například vysoce kvalitní firewall. Pokud chcete investovat do zabezpečení vašeho systému, zakoupení KIS 2013 je určitě rozumnou volbou.

Hodnocení redakce:  95 %

Výborný program

Výhody:

  • účinnost při odhalování malware
  • kvalitní firewall
  • množství pomocných nástrojů
  • podrobné nastavení
  • ochrana internetového bankovnictví

Nevýhody:

  • vysoká hardwarová náročnost

Článek Kaspersky Internet Security 2013 - Osvědčená kvalita byl publikován 10. dubna 2013 v 05.00 v rubrice Programy. Autorem článku je Zdeněk Kasner. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...