Ulož.to - Exkluzivní rozhovor s nejznámějším českým úložištěm!

Sponzorované odkazy

Ulož.to - Exkluzivní rozhovor s nejznámějším českým úložištěm!

Zřejmě nejpoužívanější a nejznámější české úložiště Ulož.to neposkytuje rozhovory zase tak často. O to víc jsme pyšní a vděční, že si na nás udělal čas pan Jan Karabina, jednatel společnosti Nodus Technologies, která provozuje datové úložiště Ulož.to. Rozhovor tedy může začít.

Čím se dle vás stalo Ulož.to zřejmě nejznámějším českým úložištěm?

Je to především kvalitou technologického řešení, které umožňuje práci s velkými objemy dat, kvalitní vyhledávání a spolehlivé sdílení velkých souborů.

V čem je Ulož.to lepší než konkurence?

Je to již zmíněné technologické řešení, které umožňuje vysokou spolehlivost služby i při vysokém vytížení a velkých objemech dat. Návštěvnost našeho datového úložiště se dnes pohybuje ve stovkách tisíc uživatelů denně a uloženy jsou u nás desítky milionů souborů. Zajistit spolehlivost i při tomto vysokém vytížení je samozřejmě technologicky velmi náročné jak v oblasti softwarového řešení, tak v oblasti využívaného hardwaru. A velkým rozdílem oproti konkurenci je pro uživatele samozřejmě i to, že jsme díky našemu technologickému řešení schopni poskytovat stahování zdarma všem uživatelům.

Server Ulož.toServer Ulož.to

Jakým způsobem se vypořádáváte s nelegálním obsahem?

Princip je stejný jako u jiných projektů, které pracují s obsahem generovaným uživateli („user generated content“), tedy YouTube, Dropbox, Facebook a podobně. Máme jasně nastavená pravidla ohledně souborů, které jsou na naše datové úložiště nahrávány. Je zde mimo jiné uvedeno, že soubory nesmí porušovat zákony ČR, včetně autorského zákona. Na základě nahlášení pak soubory porušující podmínky serveru, např. autorská práva nebo osobnostní práva, obratem znepřístupňujeme.

Na jaká vylepšení Ulož.to se mohou uživatelé těšit?

Plány do budoucna prozrazovat v tuto chvíli nebudeme, ale za zmínku jistě stojí nedávné zapojení Ulož.to do projektu 31s. V rámci tohoto projektu jsou ve spolupráci s filmovými producenty na našem datovém úložišti umístěny filmy s tímto označením, které je možné zhlédnout a zaplatit za jejich zhlédnutí pomocí QR kódu, který se zobrazí prvních 31 sekund. Většina této částky pak putuje tvůrcům filmu. V rámci partnerství filmu Kandidát jsme nedávno také nabízeli uživatelům možnost vyhrát vstupenky do kina. Věříme že uživatelé oceňují i naši podporu mladým kapelám a hudebníkům v rámci Vivala.cz.

Srdečně děkujeme za poskytnutý rozhovor a upřímně přejeme co největší úspěchy v nadcházejících obdobích!

Článek Ulož.to - Exkluzivní rozhovor s nejznámějším českým úložištěm! byl publikován 9. dubna 2014 v 05.00 v rubrice Rozhovory. Autorem článku je Daniel Hlas. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...