Badoo.cz - proč jde o tak zlou sociální síť?

Sponzorované odkazy

Badoo.cz - proč jde o tak zlou sociální síť?

V dnešní době jsou jsou sociální sítě fenoménem mezi mladými lidmi a svůj účet na nějaké té síti už má skoro každý. Samozřejmě, sociální sítě nejsou pouze Facebook nebo Twitter. Existuje jich mnohem víc, i specializovaných na různé obory lidské činnosti, například profesní síť LinkedIn. Bohužel, ne všechny sítě jsou důvěryhodné a dobře fungující natolik, aby se vyplatilo takovou síť masově používat. Mezi takové sociální sítě patří i Badoo.cz, které se začalo v poslední době vkrádat do povědomí lidí. Jenže tato sociální síť má mnoho chyb, nedostatků, a celkově na mě působí spíše jako pračka na peníze, která má zakladatelům přinést co největší zisk z kapes uživatelů.

Hlavním kamenem úrazu, pominu-li design sítě, který je zkrátka úplně mimo a nepřehledný, jsou totiž služby, které můžete využívat. Ano, Badoo láká na to, že pokud se vám nechce platit, nemusíte, a síť pro vás bude v omezené míře stále funkční. Jenže jsme u toho – v omezené míře totiž znamená, že nemůžete dělat skoro nic. Pokud se někomu líbí váš profil, uvidíte pouze jeho rozkostičkovanou fotografii, jméno a věk. Nic víc. Chcete prozkoumat profil toho člověka nebo se podívat na fotky? V tom případě máte smůlu, pokud tedy nehodláte zaplatit. Badoo láká na to, že pokud si služby předplatíte na delší dobu, poskytne vám slevu. Jenže ruku na srdce, opravdu se to vyplatí? Jdeme dál.

Na první pohled to nevypadá špatněNa první pohled to nevypadá špatně

Marketing a rozšiřování mezi uživatele

Řekněme si to na rovinu. Badoo je naprosto průměrné, ničím nevyniká (tedy alespoň ničím pozitivním). Proto se majitelé sítě uchýlili k propagační strategii, která je jistě proti srsti nejen mě. Úzce souvisí s předchozím bodem – předplácením neomezených služeb. Zaplacením poplatku se totiž u vašeho účtu aktivuje takzvaná Supermoc (což zní mimochodem trochu infantilně), díky které zmizí veškerá omezení týkající se vašeho profilu. Pokud se vám nechce platit, ale zároveň chcete vědět, kdo vám zrovna píše nebo hodnotí fotografie, existuje ještě jedna možnost. Pokud dáte Badoo třicet emailových adres, na které pak bude síť rozesílat otravné emaily nutící lidi, aby se připojili, které jsou navíc podepsané vaším jménem, aktivuje se supermoc na celých 30 dnů. Kontakty se importují z vaší emailové schránky, takže samozřejmě musíte zadat i heslo k emailu. Opravdu chcete, aby měli provozovatelé sítě k dispozici heslo k vašemu emailu? Dobrý nápad to jistě není. Další věc je, že Badoo absolutně neřeší, jestli je zadaná doporučující adresa platná, nebo ne.

Výzvy k aktivaci placeného členství slibující zvýhodnění oproti ostatním uživatelům jsou častéVýzvy k aktivaci placeného členství slibující zvýhodnění oproti ostatním uživatelům jsou časté

Takže pokud si v adresáři vytvoříte třicet kontaktů ve znění „asdfgh@seznam.cz“, systém to bez výhrad přijme a máte svou tolik vytouženou supermoc. Jenže zde začíná hlodat zub pochybností – opravdu chcete důvěřovat síti, jejíž podmínky lze obejít takto jednoduchým a stupidním způsobem? Když tohle funguje tak snadno a jednoduše, jak potom v tom případě musí fungovat zabezpečení a další věci?

Mrtvé a falešné profily

Navíc mám silné podezření, že některé profily, které se na Badoo vyskytují, jsou falešné. A nebo jsou někteří lidé jenom hloupí. Několikrát se mi stalo, že jsem někomu napsal, a zpět přicházely odpovědi zavánějící tím, že byly vygenerovány počítačem. To možná může procházet u na gramatiku jednodušší angličtiny, ale s češtinou a jejím skloňováním mají roboti problémy. To je však jen moje domněnka, kterou nemohu nijak potvrdit.

Mnoho profilů je navíc mrtvých. Jde nejspíš o lidi, kteří v dobré víře Badoo zkusili, účet si po přečtení emailové pozvánky od někoho z přátel založili, ale v okamžiku, kdy zjistili výše jmenované zkušenosti, u nich Badoo upadlo v zapomnění.

Takové je tedy Badoo.cz. Je jen na vás, jestli dáte této sociální síti šanci, nebo ji zavrhnete. Já vám ale ztrácení času na Badoo silně nedoporučuji.

Článek Badoo.cz - proč jde o tak zlou sociální síť? byl publikován 28. května 2014 v 05.00 v rubrice Internet. Autorem článku je Pavel Šašek. Pro diskusi slouží komentáře (2).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...