CorelDRAW Graphics Suit X7 - recenze novinek

Sponzorované odkazy

CorelDRAW Graphics Suit X7 - recenze novinek

Setkali jste se někdy s vektory, respektive s vektorovou grafikou? Pokud říkáte, že ne, tak se bohužel musíte mýlit. Vektorové prvky naleznete na firemním logu, různé další prvky jako čtverec, obdélník a podobné věci, které znáte z matematiky. K tomu, abyste s tímto mohli krásně pracovat, potřebujete nainstalovat nějaký program, který je přesně na toto stavěn. Doporučuji Vám vyzkoušet program Corel Draw Graphics, který nabízí nespočet moderních funkcí a nástrojů, které využijete při tvorbě vektorové grafiky. V tomto článku se na jednotlivé prvky tohoto programu podíváme a taktéž se kouknete na novinky, které se ve verzi X7 nachází a čím nás vývojáři zase chtějí překvapit.

Co je program Corel Draw?

Jedná se o moderní program, který se specializuje na tvorbu a následnou úpravu vektorové grafiky. S tímto stylem se setkáváte denně, například v novinách, na veřejných komunikacích, na billboardu, kdekoliv na internetu apod. Veškeré propagační materiály se v dnešní době vytvářejí ve vektorové grafice, protože se s tímto dá mnohem lépe pracovat. Bitmapová grafika slouží většinou jenom jako doplnění nějakého propagačního materiálu. Dále pak nabízí širokou škálu nástrojů a efektů, které Vám práci s programem ještě více zpříjemní. V případě, že si nebudete vědět s něčím rady, koukněte na internet, případě na kanál Youtube.cz, kde naleznete nejrůznější videa a návody, jak se jednotlivé nástroje dají využívat na plno.

LogoLogo

Novinky, které naleznete ve verzi X7

Největší změny dostálo uživatelské rozhraní, které bylo zjednodušeno a můžete se na něm více vyřádit, respektive je možné rozhraní snadno editovat a přizpůsobit si je dle svého přání. A co když nechci, a nebo neumím si najít ten správný vzhled? Nevadí, při prvním spuštění se Vás program zeptá, zda chcete vyzkoušet nějaké předinstalované rozhraní, které se v programu nachází. A jako každý světový program, i tento, se musel prosadit v oblasti synchronizace, respektive nabízí možnost cloudového uložení dat prostřednictvím webového serveru OneDrive od společnosti Microsoft, tudíž nevlastní své prostory, ale můžete jej využívat v rámci tohoto programu.

Corel Draw Graphics Suit X7Corel Draw Graphics Suit X7

Hodnocení

Myslím si, že pro tvorbu vektorové grafiky nenaleznete na trhu lepší program. Nabízí intuitivní rozhraní, které musí zaujmout úplně každého. Je stabilní, pečlivě rozmístěné a hlavně jej můžete editovat dle vlastního přání. Kromě této asi největší změny nabízí nespočet moderních funkcí, které při práci s vektory budete zajisté potřebovat. Pokud si s něčím nebudete vědět rady, jednoduše kouknete na fórum a obratem budete znát odpověď, kterou potřebujete. Jedná se o placený program, takže Vám doporučuji vyzkoušet a poté uvidíte, zda si jej na základě této zkušenosti koupíte.

Výborný program

Moje hodnocení:  90 %

Výhody:

  • Intuitivní rozhraní
  • Moderní funkce a nástroje
  • Snadné ovládání programu

Nevýhody:

  • Placený program
  • Vysoké hardwarové nároky

Článek CorelDRAW Graphics Suit X7 - recenze novinek byl publikován 16. června 2014 v 05.00 v rubrice Programy. Autorem článku je Zbyněk Maier. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...