Sandboxové aplikace - Surfujte v bezpečí na internetu

Sponzorované odkazy

Sandboxové aplikace - Surfujte v bezpečí na internetu

Instalace a odinstalace programů je pro každého uživatele noční můra. Nebaví Vás to, zaplňujete si tím zbytečně systém, ale bohužel s tím nic nedokážete udělat. Ale ano, zkuste vyzkoušet tzv. sandboxové aplikace, které není potřeba instalovat, ale spouštějí se přes speciální virtuální box. V tomto článku si pár takovýchto aplikací představíme a třeba se Vám zalíbí natolik, že je budete pravidelně využívat a řeknete stop stálým problémům s instalaci programu. Ukážeme si placené, ale i zdarma stažitelné programy pro práci se sandbox aplikacemi.

Co je to sandbox?

Hlavní myšlenkou těchto aplikací je vytvoření speciálního virtuálního boxu v počítači, ve kterém je možné snadno pracovat, aniž byste měli strach, že se Vám do počítače nahraje škodlivý vir a nebo něco podobného. Díky tomuto sandboxu nemusíte mít strach, že si poničíte operační systém, protože do něho nebudete vůbec vstupovat. Nedochází k narušení registru, ani složek operačního systému. Můžete jej využívat i pro surfování po internetu. Nebudete ochuzeni o žádnou aplikaci ani nic podobného. S počítačem můžete snadno pracovat, jako byste pracovali s klasickým modelem.

Sandboxie

Dle mého názoru se jedná o nejlepší program pro práci se sandbox aplikacemi. Aplikace Sandboxie je velice populární a hojně na internetu využívaná. Ideální nástroj pro tvorbu chráněného prostředí pro práci s počítačem. Nabízí nespočet moderních funkcí a nástrojů, které v jiném takovémto programu bohužel nenajdete. Disponuje přehledným a intuitivním rozhraním, nejrůznějšími jazykovými lokalizacemi. Součástí je také čeština. Program můžete využívat zdarma v ohraničené verzi a nebo v plné verzi, která je již placená. Tudíž je potřeba zakoupení licence, která není moc drahá.

Moje hodnocení:  95 %

SandboxieSandboxie

Acronis True Image

Pokud si tuto aplikaci nainstalujete, tak si budete říkat, proč ji vlastně uvádějí jako pohodlný nástroj pro sandbox aplikace. Odpověď je jednoduchá. Součástí tohoto vypalovacího softwaru je nástroj Try&Decide, který dokáže vytvořit plnohodnotné prostředí pro práci s programy. Navíc je samozřejmě ošetřeno tak, aby do systému nepronikly žádné škodlivé viry ani nic jiného. Práce s programem Acronis True Image je určitě zajímavá, ale jak říkám, není to děláno právě pro naši potřebnou práci. Jedná se spíše o doplňkovou funkci, která byla do této verze přidána.

Moje hodnocení:  60 %

Acronis True ImageAcronis True Image

Comodo Internet Security

A další program, který se na první pohled nejeví jako program pro sandbox aplikace. Comodo Internet Security je aplikační balík, který obsahuje antivir, firewall a další aplikace pro bezpečnost Vašich dat v počítači. Mimo jiné nabízí intuitivní rozhraní, které je vytvořeno pro začátečnické uživatele, ale i profesionály, dále pak nabízí nejrůznější statistiky, které se při práci s programem vedou a navíc dohlíží na přenos dat v síti, ve které se zrovna nacházíte. Můžete si jej vyzkoušet v základní verzi, která je zdarma a nebo poté si můžete zaplatit licenci na oficiální verzi programu, která již bude obsahovat všechny nástroje a funkce. Součástí tohoto balíčku je nástroj Auto Sandbox Technology, který zpracovává nespecifikované a neoznačené soubory pouze v izolovaném prostředí, tudíž nedochází k napadení počítače škodlivým virem.

Moje hodnocení:  70 %

Comodo Internet SecurityComodo Internet Security

Článek Sandboxové aplikace - Surfujte v bezpečí na internetu byl publikován 24. listopadu 2014 v 05.00 v rubrice Internet. Autorem článku je Zbyněk Maier. Pro diskusi slouží komentáře (1).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...