IObit SmartDefrag: Pokročilá defragmentace pevného disku

Sponzorované odkazy

IObit SmartDefrag: Pokročilá defragmentace pevného disku

Potřebujete zvýšit výkon počítače, ale nemáte tušení, jak se k tomu postavit? Slyšeli jste někdy pojem fragmentace a defragmentace disku? Nevíte, co to znamená? Nevadí, v dnešním článku si tyto pojmy zkusíme vysvětlit a následně si představíme program IObit SmartDefrag, který právě tyto nástroje používá ke zvýšení rychlosti a výkonnosti počítače. Ukážeme si jeho hlavní přednosti, které Vás mohou přesvědčit k následnému požití. Dle recenzí uživatelů na internetu je úspěch zaručen!

Co je IObit SmartDefrag?

Jedná se o multiplatformní nástroj pro automatickou defragmentaci pevného disku, který bude pravidelně kontrolovat pevný disk a udržovat ho v plné síle. Při běžném používání fragmentace dat může snižovat výkon pevného disku, tudíž i celého počítače. Proto je potřeba používat nějaký program pro defragmentaci. IObit SmartDefrag běží na pozadí a nepotřebuje tak manuální spuštění od uživatele, či jakékoliv úkony k používání. Program můžete používat ručně, což není moc zajímavé, ale doporučuji Vám vyzkoušet automatické spuštění přes naplánování přes klasického plánovače úkolů. Při výběru si navolíte, zda chcete klasickou a nebo expresní kontrolu, která je samozřejmě důkladnější a pročistí mnohem více souborů.

IObit SmartDefragIObit SmartDefrag

Co je defragmentace disku?

Stále se bavíme o fragmentaci a defragmentaci dat. Ale víte vůbec, co ty slova znamenají? Pokud ano, tak je tento odstavec pro Vás bezpředmětný, pokud ne, tak pozorně čtěte. Každý uživatel se s tímto setkává, ale už ne tolik z nás ví, co to znamená a co je potřeba k lepšímu výkonu udělat. Defragmentace je proces sloučení fragmentovaných dat na pevném disku, aby fungoval rychleji, spolehlivěji a hlavně efektivněji. A proč je potřeba defragmentovat? Fragmentace probíhá při jakémkoliv ukládání, editací, a nebo odstraňování dat. Změny uložené do souboru se často ukládají na jiném místě než původní soubor, což může být v pozdější době problém. V průběhu času se fragmentuje soubor i svazek a počítač se tímto rapidně zpomaluje, protože musí při každém otevírání jednoho souboru vyhledávat ve více umístěních. A proto je dobré používat nějaký program pro následnou defragmentaci, který provede vyhledání rozházených souborů po pevném disku a bude se snažit je dát do stejného svazku, aby nedocházelo ke zpomalení počítače.

Hodnocení

Myslím si, že se jedná o jeden z nejpovedenějších programů na defragmentaci souborů na celosvětovém trhu. Nabízí všechny pokročilé funkce a nástroje, který k výkonu této činnosti potřebujete. Osobně jej mám vyzkoušen, takže mohu vřele doporučit. Ideální je nastavit si čas spuštění programu a chod tohoto programu Vám v žádném případě nenaruší běžný provoz, což je naprosto geniální!

Moje hodnocení:  90 %

Článek IObit SmartDefrag: Pokročilá defragmentace pevného disku byl publikován 10. prosince 2014 v 05.00 v rubrice Programy. Autorem článku je Zbyněk Maier. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...