Přání k Velikonocům – Jaké letos poslat velikonoční přání?

Sponzorované odkazy

Přání k Velikonocům – Jaké letos poslat velikonoční přání?

Velikonoce 2016 se blíží, a tak přichází čas na líbivá přání a zprávy k tomuto významnému náboženskému svátku. Výroba dekorací na Velikonoce může přijít jako zajímavý nápad na přání, stejně jako výzdoba na Velikonoce. Nápady a náměty jsem se snažili shrnout v následujícím článku. Popřejte veselé Velikonoce svým příbuzným a známým pěkným obrázkovým přáním, nebo líbivou zprávou.

Proč slavíme Velikonoce?

Velikonoce jsou klasická křesťanská tradice, kterou slaví nejenom obyvatelé Evropy. Je s nimi spojená celá řada tradic, které se v průběhu času různě obměňují, vracejí a mizí. Každému se jistě ale vybaví tradiční znaky, jako jsou zdobená vajíčka, přesněji kraslice symbolizující vznik nového života. Velikonoce přeci jen předznamenávají příchod jara, tedy období, kdy se celá příroda probouzí a na svět přichází mnoho nového života. To navíc evokuje i velikonoční zajíček, který pochází ještě z dob, kdy Velikonoce byly právě oslavou přicházejícího ja­ra.

Ať už pečete typického čokoládového beránka, či jen velikonočně zdobíte svůj byt a dům, je dobré zmínit, že právě beránek představuje Ježíše Krista jako oběť, která spasila svět – slovy biblické mytologie. Pro české luhy a háje je tradiční pletená pomlázka z vrbového proutí s barevnými stužkami, respektive pentlemi. Chlapci je na Velikonoční pondělí s sebou berou na koledy a vyšupají všechny ženy na potkání za zpěvu či recitování koled. Za odměnu dostávají děti různé sladkosti, zatímco dospělí muži skleničku alkoholu. Pomlázka a celý smysl šupání pochází již ze slovanských zvyků.

Texty přání k Velikonocům

SMS přání k Velikonocům potěší každého, stejně jako e-mail či telefonní hovor. Přestože je osobní kontakt to nejlepší, stačit objet všechny známé a příbuzné v době velikonočních svátků je ovšem nemožné. Navíc pracovní shon a stres spojený s přípravou na tyto svátky si také ukousne za časového plánu. Poslat pěknou SMS zprávu, či krátky e-mail nás ovšem nic nestojí. Kde hledat inspiraci?

Zajímavý výběr SMS zpráv s možností odeslat je zdarma nabízí služba SMSmania.cz. Nevýhodou ovšem je nutnost registrace a možnosti odeslat jednu SMS zprávu za 5 minut. Na druhou stranu můžete zprávy odesílat do sítě libovolného operátora.

Nemilé překvapení jistými omezeními služby SMSmania.cz bohužel nastalo. Databáze ale není špatná a SMS brány jsou zdarma.Nemilé překvapení jistými omezeními služby SMSmania.cz bohužel nastalo. Databáze ale není špatná a SMS brány jsou zdarma.

Další zajímavou databází, včetně hodnocení a známek jednotlivých přání, nabízí zábavní server Komik.cz. Zde nejsou uživatelé svázáni registrací, nicméně po registraci lze jisté SMS zprávy přidat do seznamu oblíbených. Navíc každá zpráva nabízí QR kód pro snadné odeslání přímo z mobilního telefonu. Trošku nás mrzí pokulhávající aktualizace zpráv, svůj účel ovšem služba splní.

Zde sice není registrace vyžadována, ale nabízí nadstandardní funkce. QR kód je praktický.Zde sice není registrace vyžadována, ale nabízí nadstandardní funkce. QR kód je praktický.

Výrobky na Velikonoce stačí nafotit

SMS zprávy lze poslati na poslední chvíli, nepošlete jimi ale žádný zvukový vzkaz či obrázek. Zvukové vzkazy dovoluje posílat mobilní WhatsApp, či desktopový Skype. Klasické obrázky pak můžete poslat na Facebooku, Skypu, WhatsAppu, ale také prostřednictvím klasického e-mailu, a to dokonce přímo z rozhraní některých webů.

Jednoduchou možnost poslání zajímavých přání nabízí služba poslat-prani.cz, která pravidelně aktualizuje databázi nabízených obrázků společně se snadným odesíláním přímo z webového formuláře. Jednotlivé obrázky lze doplnit vlastním textem, nicméně služba nabízí i řadu připravených textů pro inspiraci, nebo pro okamžité odeslání. Služba je přehledná, ale nenabízí žádné nadstandardní funkce.

Poslat-prani.cz nabízí jednoduchý formulář s náhledem. Obrázek však nejde upravit.Poslat-prani.cz nabízí jednoduchý formulář s náhledem. Obrázek však nejde upravit.

Jednoduchý editor přímo v okně prohlížeče nabízí služba MilujiVelikono­ce.cz, kde můžete řadu předpřipravených služeb obohatit vlastním textem, u kterého lze měnit písmo, barvu, či jeho velikost a umístění. Výběr je široký a dobře rozdělený do jednotlivých kategorií, jako například moderní a decentní přání, humorné texty a obrázky, či třeba tradiční velikonoční přání. Vše funguje spolehlivě a jednoduše. Na závěr je vytvořené přání možné vytisknout, odeslat, uložit či sdílet na Facebooku.

Tvorba přání na MilujiVelikonoce.cz je snadná. Žádná animovaná a zvukem doplněná přání ovšem nečekejte.Tvorba přání na MilujiVelikonoce.cz je snadná. Žádná animovaná a zvukem doplněná přání ovšem nečekejte.

Veselé Velikonoce!

A co je vlastně specifickým znakem Velikonoc? Přeci pohyblivé datum a pravidelné otázky, kdy se slaví Velikonoce. Napovědět mohou velikonoční trhy, které se ve větších městech zpravidla odehrávají s jistým předstihem. V každém případě doufáme, že vám náš výběr služeb a možností, jak poslat přání, pomohl. Přejeme krásné a opravdu veselé Velikonoce 2016!

Článek Přání k Velikonocům – Jaké letos poslat velikonoční přání? byl publikován 21. března 2016 v 05.00 v rubrice Internet. Autorem článku je Ondřej Dostál. Pro diskusi slouží komentáře (1).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...