Steam a levné hry - Sezónní výprodeje, ale i prodejci klíčů ke hrám

Sponzorované odkazy

Steam a levné hry - Sezónní výprodeje, ale i prodejci klíčů ke hrám

Být hráčem není zrovna nejjednodušší ani nejlevnější. Obzvláště být takovým hráčem studentem. Když už nešetříte na komponentech k počítači, pak alespoň na hrách nemusíte platit víc, než je potřeba. V tomto článku naleznete pár známých i méně známých způsobů na levnější hráčský život.

Sezónní slevy

Prvním z nich je asi ta nejschůdnější cesta. Tyto slevy probíhají zejména na Steamu. Pravděpodobně nejznámější a největší slevy jsou v období Vánoc a letních prázdnin (dále i na Velikonoce nebo Halloween). Pokud rádi nakupujete hry, pak se mějte na pozoru, aby vám tyto události nevyždímaly peněženku. Na takových událostech narazíme i na velmi zlevněné známé herní tituly.

Steam při těchto akcích občasně využívá fíglu, kdy v jednom eventu dvakrát zlevní stejný titul (obvykle se jednotlivé slevy mění v intervalu jednoho až několika dnů), ovšem pokaždé o jinou částku. Je vždy sázkou do loterie, zda-li daný produkt koupit hned napoprvé, či si počkat.

Nelze zanedbat ani menší sezónní slevy probíhající na GOG.com . Objevují se zde i balíčky her.

Výhody: Jednoduchost a žádný risk při nakupování.
Nevýhody: Dlouhé čekání na slevy.

Gog.com a jeho momentální podzimní slevy.Gog.com a jeho momentální podzimní slevy.

Balíčky her

Další v pořadí jsou balíčky několika her (tzv. “bundle”). Princip nákupu je jednoduchý: Za určitou sumu peněz obdržíte balíček aktivačních klíčů. Nabídka balíčků se po určité době změní.

Humble Bundle

Prvním z nich je velmi populární Humble Bundle, který nabízí i známé Indie hry či AAA tituly . Na jednu stranu tímto způsobem lze koupit levně kvalitní hry, na stranu druhou jde ovšem i přispět na charitu (můžete si dokonce vybrat, v jakém poměru chcete přispět na charitu, vývojáře webu či vývojáře hry).

Nejnižší cena, kterou můžete vložit, abyste získali balíček, je jeden dolar, avšak často se v balíčku objevuje možnost, kdy se vám za více peněz odemknout další hry. (Tento web rozšířil svou nabídku i o bundly elektronických knížek a her na mobilní telefony. Dále mají svůj e-shop a koupí z něj taktéž podporujete charitu.)

Bundle Stars

Obdobné možnosti nabízí i Bundle Stars, ve kterém je na výběr hned z několika různých časově omezených balíčků za výhodnou cenu. Sice většinou nejsou k mání hry předních vývojářských studií, ani nepodporují charitu, ale přesto stojí za návštěvu.

Indiegala

Z názvu již vyplývá o jaký žánr se převážně bude jednat. Známe to, výjimka potvrzuje pravidlo. Provedením se Indiegala inspirovalo v Humble Bundle.

Výhody: Levné s možností přispět na charitu.
Nevýhody: Možná budete platit i za hry, jenž nikdy nebudete hrát.

Humble Bundle je krásně graficky zpracovaná i praktická stránka.Humble Bundle je krásně graficky zpracovaná i praktická stránka.

Obchody s herními klíči

Zde si koupíte klíč hry, který si později aktivujete – nejčastěji na Steam). V čem to teda celé tkví? A proč jsou tyto hry dlouhodobě levnější? Jelikož poskytovatelé těchto her nakupují ve velkém množství se slevou, či ve velkých slevách nakoupí spousty klíčů. Je si třeba dát pozor na menší prodejce – nejlépe dívat se na jejich hodnocení (popřípadě pokud obchod nabízí něco jako “záruku”, pak ji zakoupit). Aneb je lepší si připlatit trochu více za spolehlivější zdroj, než se svým koupeným produktem nikdy nesetkat.

Mezi nejoblíbenější obchody tohoto typu patří Kinguin a G2A. Další podobné obchody (včetně hodnocení) a jejich nabídky na jednom místě naleznete na AllKeyShop .

Výhody: Levné a přehledné.
Nevýhody: Risk při kupování až nápadně levných produků.

Momentální slevy na kinguin.czMomentální slevy na kinguin.cz

Směnný obchod

Poslední rubrikou zůstává tzv. “směnný obchod” mezi samotnými uživateli. Pojmenování může být trochu zavádějící, jelikož zde nejen vyměňujete produkt za produkt, ale i produkt za peníze. Doporučení hodný, známý a stále aktivní web je SteamGifts . Tyto obdoby naleznete i jako Facebook či Steam skupiny.

Výhody: Ceny jsou zde mnohem nižší. Můžete smlouvat.
Nevýhody: Risk v podobě nedůvěryhodných prodávajících.

Na Steamgifts.com jsou nejen vyměńovat klíče, ale dají se zde i sledovat nejnovější slevy.Na Steamgifts.com jsou nejen vyměńovat klíče, ale dají se zde i sledovat nejnovější slevy.

Tip na závěr: Vždy je lepší sledovat vše pěkně a přehledně na jednom místě. Většinu můžete sledovat na CheapShark .

Článek Steam a levné hry - Sezónní výprodeje, ale i prodejci klíčů ke hrám byl publikován 9. prosince 2015 v 05.00 v rubrice Internet a Návody. Autorem článku je Eva Gálová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...