Online editory fotek - rychlá úprava fotografií zdarma

Sponzorované odkazy

Online editory fotek - rychlá úprava fotografií zdarma

Jak už nadpis napovídá, podíváme se na výběr z online editorů fotek a prohlédneme si, co dokážou, porovnáme funkce, jednoduchost atp. Možností je spousta, každý si jistě najde to, co mu vyhovuje nejvíce.

Určitě si alespoň jednou každý z vás upravil fotku na internetu, nebo na mobilní aplikaci. V nabídce je však mnohem víc, než pouhé filtry, nebo samolepky-některé online editory dokážou opravdové divy. Když chci upravit fotku trošku složitějším způsobem, častokrát ani nemusím otevírat Photoshop. Nebojte, nemusíte být grafici, ani umělci. Zvládne to každý a tento článek vám v tom snad pomůže.

IPICCY

Začněme s mým oblíbeným iPiccy. Hned na začátek si povšimněte, že jsem přihlášená-propojila jsem si iPiccy s Facebook účtem. Není to nutností, ale otevřou se vám lepší možnosti úprav a speciální funkce. Propojení je zdarma. V dalším kroku máte čtyři možnosti-upravit jednu fotku, udělat koláž, načíst prázdné ‚plátno‘ jako např. ve Photoshopu (bílé, průhledné či barevné), nebo nahrát více fotek najednou.

Úvodní stránka iPiccyÚvodní stránka iPiccy

iPiccy nabízí vše, co potřebujete k základním úpravám. Filtry, efekty, možnost kreslení, přidání obrázků či samolepek, úprava expozice, automatická úprava barev… To vše je rozděleno do několika kategorií. Kategorie ‚Basic editor‘ obsahuje základy týkající se právě úpravy barev, ostření atd. Dále zde máme ‚Photo effects‘-spousta zajímavých a originálních efektů, ‚Retouch‘-nástroje k retušování (změna barvy vlasů, očí, vyhlazení vrásek…), ‚Blender‘-možnost přidat obrázky a symboly, a nakonec malování, přidávání textur a přidávání rámů, jako na skutečný obraz.

Shrnutí

iPiccy je velmi jednoduché na ovládání. Pokud jste ovšem úplní začátečníci, složitějším funkcím se můžete vyhnout, časem na ně přijdete.

Odkaz na stránku: Ipiccy.com

PICMONKEY

PicMonkey je velmi podobný editor. Nevýhodou je zpoplatnění užívání, ale i bez placení něco málo stvoříte. Začátek máme stejný jako u iPiccy, to už známe, stejně tak kategorie. Mezi efekty ještě navíc najdeme světelné efekty. Více funkcí také obsahuje retušovací kategorie, bohužel se k nim dostanete jen s premium účtem. Samozřejmostí je přidávání textů, obrázků, symbolů, textur, rámečků…

Úvodní strana picmonkeyÚvodní strana picmonkey

Novinkou je vytváření šablon např. k Valentýnu, Velikonocům či ostatním významným dnům.

Shrnutí

PicMonkey je jednoduchý a přehledně organizovaný editor se stylovým designem vyhovující začátečníkům i pokročilým. Pro dlouhodobé využívání se hodí investovat do premium účtu (pokud jste náročnější a chcete lepší funkce).

Odkaz na stránku: PicMonkey

BEFUNKY

BeFunky je pro mě nováčkem. Úvodní stránka je opět stejná, jako u předchozích editorů. Při prohlížení základních možností úpravy jsem narazila na něco, co jsem však u předchozích nenašla a to možnost vykrojit část fotky pryč, stejná funkce jako ‚Laso‘ ve Photoshopu. Ničím jiným se neliší.

BeFunky vás jistě potěší moderním, ale jednoduchým designem. Prohlížení efektů je velmi rozmanité a efekty samotné jsou kvalitní a stylové, klasické i nevšední, staré i nové. Bohužel, stejně tak jako u PicMonkey je většina funkcí placená.

Zajímavostí je funkce textur. Na rozdíl od předchozích editorů zde můžete přidávat textury i v různých tvarech.

Úvodní strana BeFunkyÚvodní strana BeFunky

Shrnutí

Celkově promyšlený, jednoduchý editor, co určitě uspokojí jak nováčky, tak náruživé grafiky. Neplacené funkce jsou dostačující.

Odkaz na stránku: BeFunky

BeFunky nabízí originální texturyBeFunky nabízí originální textury

Doufám, že jsem vás alespoň trošku zasvětila do webových editorů fotek. Samozřejmě jich existují spousty, tak snad najdete ten váš. Hodně zdaru při upravování!

Článek Online editory fotek - rychlá úprava fotografií zdarma byl publikován 13. března 2017 v 05.00 v rubrice Internet a Návody. Autorem článku je Barbora Konvičková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...