Skype - Jaký je VOIP komunikátor v roce 2017

Sponzorované odkazy

Skype - Jaký je VOIP komunikátor v roce 2017

Skype, nejpoužívanější aplikaci pro internetové hovory a konverzace zdarma, jistě používá či alespoň zná většina z nás. Nedávno bylo přidáno nové rozšíření do prohlížeče Google chrome, které umožňuje propojení Skype s vašimi kalendáři, emailem, či dokonce sociálními sítěmi.

Jaký je Skype

Máte vzdálenou rodinu, nebo přátele, se kterými se nemůžete moc setkávat? Potřebujete vyřešit pracovní věci, domluvit se s partou ve skupinovém hovoru, nebo jen tak probrat novinky s kamarádkou? Pak určitě doporučuji Skype. Pokud ho ještě neznáte, jedná se o peer-to-peer program zdarma, přes který můžete uskutečňovat hovory, videohovory, skupinové hovory, chatovat i posílat soubory. Za poplatek také můžete volat do tradičních telefonních sítí. Potřebujete mikrofon a popřípadě webkameru, a samozřejmě připojení k internetu. Je praktické mít staženou kompletní aplikaci, ale ani to již není podmínkou. Od minulého roku se s lidmi na Skype můžete spojovat i přes webovou stránku bez aplikace. Zajímavost: V roce 2010 společnost získala v soutěži Křišťálová Lupa 2. místo v kategorii komunikační služby.

Skype 2017

Od 1. Března již není možné používat starou verzi Skype (7.16 a starší pro OS Windows, 7.18 a starší pro Mac). Dle vlastních slov se společnost Skype snaží posunoust svou úroveň co nejvýš to jde a dodat všem uživatelům maximální kvalitu aplikace, proto je nutné přejít na nejnovější verzi, která je samozřejmě zdarma ke stažení na jejich oficiálních stránkách. Po přechodu na novou verzi vás čeká např. skupinové volání na mobilní aplikaci, ukládání videí z konverzace, sdílení věcí z Cloudu a jiné.

Skype Online – pluginy jsou standardem

Pokud ‚skypujete‘ i vy, jistě vám tato novinka, součást nového Skype update, neunikla. Nejnovější verze rozšíření Skypu pro Chrome má navíc více funkcí, které si jistě zamilujete. Stačí jedno kliknutí a můžete vložit odkaz na hovor Skypu přímo z Gmailu, Google Inboxu, Google kalendáře (pozvánka na hovor přijde vhod hlavně ve sdílených kalendářích), webu Outlook.com a Twitteru, abyste ještě více než předtím usnadnili spojení s přáteli, rodinou a spolupracovníky. Ve zmiňovaných sociálních sítích či stránkách se vám bude zobrazovat tlačítko nabízející pozvání ke Skype konverzaci. Určitě se to hodí, když nemáte moc času na domluvu, nebo se vám nechce rozesílat všem potřebným osobám zprávy o tom, v kolik hodin se na Skype sejdete apod. Na twitteru můžete pozvat své sledující na kus řeči, nebo třeba zorganizovat hromadný stream z vašeho života.

Pokud ještě rozsíření nemáte, určitě to napravte a v internetovém obchodě Chrome si stáhněte a přidejte skype do vašeho prohlížeče.

Dočkáme se podpory i dalších prohlížečů či stránek?

Skype pro Linux Beta 5.0

Před pár měsíci vypustil Skype do světa verzi pro Linux Alfa. Jak už jsem zmínila, chtějí dodávat klientům jen to nejlepší, a proto také nyní probíhá ‚přechod‘ z peer-to-peer na cloud architekturu. 1. Března byl spuštěn Skype i pro Linux Beta. Přináší spoustu zjednodušení, která se pomalu blíží klasickému Skype třeba pro Windows. Skype kredit, video hovory s uživateli ostatních operačních systémů (nutná nejnovější verze), sdílení obrazovky a změny v oblasti kontaktů a nepřečtených zpráv. Skype vyzývá všechny, kdo mají zkušenost s touto verzí, aby se o ni podělili a kontaktovali společnost skrze sociální média, či přímo na oficiálních stránkách. Feedback jim umožní pracovat na případných chybách a tím pádem se zase o kousek posunout a zlepšit.

Článek Skype - Jaký je VOIP komunikátor v roce 2017 byl publikován 20. dubna 2017 v 05.00 v rubrice Internet a Mobilní aplikace. Autorem článku je Barbora Konvičková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...