Vyzkoušejte si novou podobu Skype for Web

Sponzorované odkazy

Vyzkoušejte si novou podobu Skype for Web

Microsoft uvolnil k volnému vyzkoušení preview verzi aplikace Skype for Web. Osahat si jí můžete i vy, stačí, když navštívíte tuto stránku. Pro bezproblémové fungování je však potřeba jí otevírat v prohlížeči Edge či Chrome. Ostatní browsery si s aplikací v její aktuální podobě zatím nerozumí.

Pokud patříte mezi aktivní uživatele desktopové verze Skype, nebo jste již přišli do kontaktu s její poslední verzí, označovanou jako Skype v8, tak první, čeho si po zapnutí webové mutace bezpochyby všimnete, bude grafické rozhraní, jež je zde nově prakticky identické. Shodné jsou rovněž i veškeré funkce a tak i pomocí webové aplikace můžete provádět videohovory v HD, zaznamenávat probíhající volání, instalovat doplňující funkce a podobně.

Uživatelské rozhraní je v aktuální podobě téměř k nerozeznání od toho, s nímž již delší čas pracuje desktopová verze Skype.Uživatelské rozhraní je v aktuální podobě téměř k nerozeznání od toho, s nímž již delší čas pracuje desktopová verze Skype.

Microsoft rozhodnutí o uvolnění preview verze okomentoval tím, že chce, aby si jí vyzkoušelo co možná nejvyšší množství lidí. Na základě přijaté zpětné vazby, kterou můžete zadat i vy v sekci určené pro hlášení chyb a jiných problémů, by mělo dojít k postupné optimalizaci aplikace a odladění chyb.

Ohlasy na vzhled a chování aplikace obecně jsou zatím spíše rozporuplné. Jedná se zkrátka o velkou dávku nového, z původní podoby Skype for Web nezůstalo mnoho zachováno. Je však potřeba si uvědomit, že webový Skype se výraznějšího upgradu dočkal naposledy již opravdu dávno. Z tohoto úhlu pohledu je jeho kompletní přepracování logickým krokem. Nemá cenu upravovat formou aktualizací něco, co je již zastaralé a co by v budoucnu bylo jen obtížně modifikovatelné tak, aby to odpovídalo aktuálním trendům.

Článek Vyzkoušejte si novou podobu Skype for Web byl publikován 1. listopadu 2018 v 21.00 v rubrice Internet a Programy. Autorem článku je Jaroslav Choun. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...