Jak v Praze vybrat poskytovatele internetu? Čemu se dá věřit?

Jak v Praze vybrat poskytovatele internetu? Čemu se dá věřit?

V současné digitální době si spousta lidí nedokáže představit každodenní fungování bez internetu. V České republice se více než 40 % domácností připojuje k internetu skrze Wi-Fi, neboť vysokorychlostní kabelový internet se teprve do mnoha obcí zavádí. Praha je však kabely protkaná a svádí se tu docela ostrý boj o zákazníka. Jakému poskytovateli internetu v Praze věřit? A na co si dát pozor při jeho výběru?

Pokud hledáte nějakou společnost, od které chcete koupit produkt či využít službu, nemusí se jednat přímo o kabelový internet, nejprve si asi hledáte hodnocení od ostatních zákazníků ve vyhledávačích, srovnávačích a na firemních portálech. Bohužel, v současnosti se ani takovému hodnocení nedá věřit, protože si bez problémů můžete zaplatit pozitivní recenze a očernění konkurence. I když se jedná o nekalou praktiku, je naprosto běžná při konkurenčním boji.

Jak tedy v Praze vybrat spolehlivého poskytovatele připojení?

Protože tedy není ve vašich silách rozpoznat objektivní kritiku od vymyšlených negativních komentářů, zřejmě hledáte způsob, jak vybrat spolehlivého poskytovatele internetového připojení. Ideální je nikomu nevěřit, a tak buďte maximálně obezřetní, protože přece jen nechcete mít neustále vypadávající internet se špatnou technickou podporou.

Jakmile do vyhledávače zadáte frázi „internet Praha“, nabídne se vám celá řada poskytovatelů, přičemž některé nebudete podle jména ani znát. Doporučujeme sáhnout spíše po větší firmě. Ideální postup také je, že oslovíte nezávazně jednotlivé poskytovatele a budete sledovat, jak jsou ochotní a profesionální ve své práci. Odpoví vám na všechny vaše dotazy? Pokud ano, pak má oproti konkurenci nahoru. Poskytovatel, jenž se neobtěžuje ani na nezávaznou poptávku odpovědět, si nedělá moc dobrou reklamu.

Cena rozhoduje?

Občas se zákazníci musí ohlížet i na ceny, ale je nesmysl sáhnout po prvním nejlevnějším připojení, které se nabízí na letáčku. Třeba taková společnost AIM zaznamenala vysokou poptávku po levném internetovém připojení v některých pražských lokalitách, a tak začala nabízet tarify od 200 korun, jež běží na optických sítích. Dokonce za tuto cenu dokáže připojení utáhnout i internetovou televizi, což je vskutku úctyhodný výkon. Kompletní informace najdete na stránce internet Stodůlky.

Článek Jak v Praze vybrat poskytovatele internetu? Čemu se dá věřit? byl publikován 21. listopadu 2018 v 22.15 v rubrice PR články. Autorem článku je Inzerce. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...