Říjnový update Windows 10 je opět dostupný

Sponzorované odkazy

Říjnový update Windows 10 je opět dostupný

O nešťastném říjnovém updatu Windows 10 toho bylo napsáno již mnoho. Nyní se však zdá, že se vše začíná obracet k lepšímu. Microsoft dokázal odstranit vysoké množství závažných chyb, které s sebou aktualizace přinesla, přičemž některé z nich mohli bránit i její korektní instalaci. Důvodem prvotního stažení aktualizace byla skutečnost, že její aplikace u některých uživatelů způsobovala výmaz některých souborů. Společnost Microsoft se po tomto fiasku usilovně věnovala optimalizaci aktualizace. V současné době si jí může již stáhnout již všichni uživatelé Windows 10. Problém, který znemožňoval instalaci na počítačích, na nichž se nacházej určité hardwarové nebo softwarové ovladače, by již měl být definitivní minulostí.

Některé z „blokovacích chyb“ zahrnovaly problémy s kompatibilitou u aplikace iCloud, klienty VPN a bezpečnostním software Trend Micro. Microsoft byl v průběhu řešení všech chyb velmi benevolentní a o odhalené obtíže se s uživateli dělil prostřednictvím helpdesku. V posledním vlákně je možné najít informaci, podle které „je aktualizace z října 2018 již plně dostupná pokročilým uživatelům, kteří jí manuálně vyhledají pomocí utility Windows Update“.

Říjnový update přinesl mnoho nového, ale spoustě lidí způsobil pouze problémy.Říjnový update přinesl mnoho nového, ale spoustě lidí způsobil pouze problémy.

Říjnový update nebyl jediným nezdarem, který se v průběhu letošního roku Windows 10 dotkl, i když byl pro spoustu lidí zdaleka nejcitelnější. Microsoft se dle oficiálního vyjádření do budoucna plánuje více zaměřit na kvalitu systému, přičemž před nasazením každé aktualizace bude více času věnováno její optimalizaci a testování na strojích s rozdílnými komponenty a ovladači. K finálnímu vydání by poté nemělo dojít až do chvíle, kdy bude stoprocentně jisté, že je vše připraveno k bezproblémovému fungování na všech zařízeních, na nichž je Windows 10 nainstalován, což aktuálně znamená více než 700 milionů.

Článek Říjnový update Windows 10 je opět dostupný byl publikován 18. prosince 2018 v 21.00 v rubrice Technologie. Autorem článku je Jaroslav Choun. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...