Vybíráme poskytovatele internetu: vesnice versus město

Vybíráme poskytovatele internetu: vesnice versus město

Bez internetu se dnes obejde málokterá domácnost. Divili byste se ale, kolik rodin má doma zřízené internetové připojení, které často vypadává nebo je dost pomalé na to, kolik za něj platí. Situace na trhu internetových poskytovatelů totiž není pro laika vůbec jednoduchá.

Na jednu stranu je poskytovatelů internetu mnoho, na druhou málo. Ono se to totiž dost liší dle toho, zda žijete na vesnici, nebo ve městě. Tyto dva internetové světy jsou diametrálně odlišné.

Vesnice: Člověk musí brát, co je

Není to tak dlouho, co byli občané menších měst a vesnic odkázáni pouze na nespolehlivé agregované wifiny nebo pomalé FUPem omezené datové tarify. Nejhorší je, že na mnohých vesnicích tato situace přetrvává a člověk prostě nemá jinou možnost.

Postupně přibývá poskytovatelů, kteří nabízí internet na doma i v menších obcích, je jich ale málo. Není to pro ně tak zajímavé jako pokrýt obrovské město, kde mají spoustu potenciálních zákazníků. Průkopníkem, který přináší rychlý internet na hvězdné adresy po celé republice, je společnost AIM. Na jejich webu si snadno po zadání adresy ověříte, zda jsou schopni připojit i vás. Takže ne, nemusíte vždy brát jen to, co mají ostatní. Zajímejte se o lepší řešení!

Město: Člověk má problém si vybrat

Typickým příkladem je Praha. Internet Chodov nabízí tolik poskytovatelů, že byste si mohli vybrat třeba na každý měsíc v roce jiného. Pak byste velmi snadno poznali, jak moc se liší kvalita jejich služeb. Zejména menší poskytovatelé často nezvládají udržovat infrastrukturu, ubírají pracovníky a osekávají rozpočty na marketing. Někdy se uchylují i k takovým zoufalým možnostem, jako je zakládání falešných účtů na sociálních sítích a pošpiňování konkurence. Tomu, co si kde na internetu přečtete, tedy nelze úplně vždy věřit.

Žijete-li v oblasti, kde je výběr poskytovatelů nabízejících nejoblíbenější kabelový internet až moc velký, prostě jich obvolejte několik. Všímejte si, jak jsou ochotní zodpovědět vaše dotazy. Protože není nic horšího než poskytovatel, který vám nepomůže v případě problémů.

Článek Vybíráme poskytovatele internetu: vesnice versus město byl publikován 24. března 2019 v 16.45 v rubrice PR články. Autorem článku je Inzerce. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...