4 tipy, jak zvýšit výdrž baterie v iPhonu

4 tipy, jak zvýšit výdrž baterie v iPhonu

Bohužel, neexistuje nesmrtelný smartphone, dokonce ani iPhone nedokáže fungovat věčně. V průběhu času se totiž začne snižovat kondice baterie. Samozřejmě, stárnutí akumulátoru je naprosto přirozený a běžný proces, ovšem můžete ho oddálit, pokud budete dodržovat několik jednoduchých pravidel. V následujících řádcích vám dáme čtyři tipy, jak zvýšit výdrž baterie v iPhonu.

iPhoneiPhone

Věděli jste o tom, že nekvalitní a neoriginální nabíječky iPhone mohou poškodit? Zejména tedy jeho akumulátor. Používejte originální nabíječku, to je pravidlo číslo jedna.

Tmavý režim

Pokud máte iPhone X a novější s OLED displejem, přepněte se do Tmavého režimu (Dark Mode). Proč? Důvod je logický. Jakmile aktivujete Tmavý režim, displej se přepne do tmavých barev, a tím pádem neklade příliš vysoké energetické nároky. OLED displej totiž funguje takovým způsobem, že při zobrazování černé barvy nechává pixely vypnuté, a tím pádem nepotřebují žádnou energii, čímž zvýšíte i výdrž samotné baterie.

Aktualizujte systém iOS

Apple vydává neustále nějaké aktualizace operačního systému iOS. Snažte se aktualizaci co nejdříve nainstalovat, protože se v nich objevují opravy různých chyb, které někdy mohou způsobovat rychlejší vybíjení baterie. Myslíte si, že vám nabíječka iPhone nenabíjí dostatečně, nebo je poškozená? Nemusí tomu tak být, může se jednat o systémovou chybu.

Nevystavujte iPhone výrazným změnám teploty

Iphone, stejně jako každé zařízení, je náchylnější na extrémně nízké či vysoké teploty. Jestliže cestujete do zahraničí za sluníčkem, dbejte na to, abyste nenechali telefon položený na přímém slunci, protože byste mohli baterii do značné míry nenávratně poškodit.

Vypněte notifikace, které nepotřebujete

Opravdu musíte vidět každou notifikaci ze všech aplikací? Vypněte je. Jestliže vám během hodiny přijdou desítky notifikací, tak je jasné, že to není pro baterii zrovna přívětivé. Při každé notifikaci se totiž rozsvítí displej a iPhone někdy i zavibruje.

Ještě jedno doporučení na závěr. Bezdrátová nabíječka iPhone sice nabíjí pohodlněji, nicméně odborníci ji příliš nedoporučují, protože může mít negativní dopad na baterii.

Článek 4 tipy, jak zvýšit výdrž baterie v iPhonu byl publikován 2. června 2021 v 00.00 v rubrice Technologie. Autorem článku je Petra Havlíková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...