Péče o vlasy: Tipy a triky pro zdravé a lesklé vlasy

Péče o vlasy: Tipy a triky pro zdravé a lesklé vlasy

Chcete-li mít lesklé a zdravě vypadající vlasy, bude pro to třeba něco udělat. Pokud nevíte, jaké triky vám mohou pomoci, nezoufejte. My vám to na následujících řádcích rádi prozradíme. Proto čtěte dále a pojďte se inspirovat společně s námi!

Jak si správné mýt vlasy, aby nebyly vysušené a jak často chodit ke kadeřnici?

Nejdříve se zaměříme na mytí vlasů. Aby vypadaly naše vlasy zdravě, neměli bychom je mýt příliš často. Ideální interval je 2× až 3× do týdne. Častější mytí vlasů je zbytečně vysušuje a ubírá jim lesk. A přesně to si nepřejeme. Na vlasy bychom měli nanést malou kapku šampónu či jiného pečujícího prostředku na vlasy. Kštici pak u kořínků promasírujte a vpravte do nich prostředek. Dále bychom také měli na vlasy používat kondicionéry. Díky nim pak vlasy po mytí lépe rozčešeme. Pokud máme vlasy opravdu hodně poničené, můžeme si na ně aplikovat i revitalizující masku. Při nanášení přípravků na vlasy platí jednoduché pravidlo, které říká, že méně znamená více. S šampón a dalšími přípravky to tedy rozhodně nepřehánějte. Zbytečně by vaše vlasy zatížily a ty by pak vypadali zplihle a nezdravě. Aby byla naše kštice v dobré formě, měli bychom navštěvovat pravidelně kadeřníka či holiče. Většinou se odborníci shodují na intervalu 2×-3× do roka. Stačí zkrátit konečky, nemusí se jednat o velké zásahy. Díky pravidelnému střihu vaše vlasy lépe porostou a neztratí svůj lesk.

Jaké přípravky můžeme používat na vlasy, aby dobře rostly a byly lesklé?

Na trhu existuje celá řada prostředků na vlasy, které slibují zázračné účinky. Určitě je však nemusíte mít nutně všechny ve vaší výbavě. Většinou platí pravidlo, že bychom si měli pořídit několik málo přípravků v dobré kvalitě. Vhodná bude i parfémovaná voda, která většinou neobsahuje alkohol. Díky tomu vaše vlasy příliš nezatíží a ty pak budou příjemně vonět. To už je však pomyslná třešnička na dortu. Základ vaší výbavy by měl tvořit kvalitní šampon a kondicionér, které se hodí na váš typ vlasů. Nejdříve tedy musíme přijít na to, jaký vlastně máme typ vlasů. Někdo má vlasy spíše suché, jiný zase mastné apod.. Přípravky mají na etiketě většinou přesně napsané, na jaký druh vlasů se hodí. Určitě se tedy tímto ukazatelem řiďte, odměnou vám budou zdravě vypadající a lesklé vlasy.

Fénování vlasů – ano či ne?

Při péči o vlasy se musíme zaměřit i na fénování. Aby byly naše vlasy lesklé a vypadaly zdravě, bylo by vhodné se vůbec nefénovat. Nejlepší volbou je totiž vlasy po mytí jen pročísnout hřebenem s dlouhými konci s většími rozestupy. Pak už stačí je nechat přirozeně uschnout. Pokud však spěcháme a fén využít musíme, můžeme ho alespoň nastavit na šetrný mód, který využije nižší teplotu vzduchu. Některé fény disponují tlačítkem na studený vzduch, který je pro vaši kštici šetrnější a vlasy tolik nevysuší. Dále jsou na trhu speciální fény s tzv. ionizátorem. I ty přispějí k šetrnějšímu usušení vašich vlasů. Ty pak budou po fénování vypadat nadýchaně a zdravě. Jak už jsme však výše zmínili, pokud nemusíte, vlasy nefénujte. Zvláště v letních měsících je tento úkon naprosto zbytečný. Vlasy nesušte přirozeně ani na přímém ostrém slunci. I to vlasům nesvědčí.

Zdroj obrázku: Pixel-shot / stock.adobe.com

Článek Péče o vlasy: Tipy a triky pro zdravé a lesklé vlasy byl publikován 12. června 2023 v 00.00 v rubrice Návody. Autorem článku je Petra Havlíková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...