10 nejlepších bezplatných aplikací pro Android

Tagy:  nejlepší aplikace pro mobil, nejlepší aplikace pro android, top mobilní aplikace, vyhledávání spojů na mobilu, mapy na mobilu

Sponzorované odkazy

10 nejlepších bezplatných aplikací pro Android

Pokud také vlastníte známý operační systém – Android, jistě vás bude zajímat desítka námi vybraných aplikací. Zaměříme se přitom na ty bezplatné, abychom v současné krizi ušetřili nějaké ty korunky. Přehlídka může začít.

1. Pubtran

První představenou aplikací je Pubtran, který pochází od českého vývojáře. Pubtran plně nahrazuje informační server idos.cz. Skrze aplikaci lze vyhledat všechny autobusové, vlakové i letadlové spoje. Nechybí ani městská hromadná doprava jednotlivých měst. To vše lze navíc vyhledat dle námi zadaného času. Vše funguje rychle a stabilně a s touto aplikací vám již nikdy neujede žádný spoj.

PubtranPubtran

2. Mapy.cz

A co když se odhodláte na cestu vydat sami? Jistě vám poslouží aplikace Mapy.cz, se kterou je skutečně hračka zobrazit si mapu klidně celé ČR. To vše můžete vidět hned na čtyřech odlišných rovinách. Je jen na vás, zda zvolíte pohled základní, letecký, turistický nebo historický. Každý z nich je úplně jiný a nabízí spoustu informací. Nabízí také vyhledávání blízkých podniků, restaurací, bankomatů, hotelů a mnoho více.

3. Free SMS Sender

Ceny operátorů stále rostou a tak řada uživatelů využívá internet mobilu spolu s aplikacemi, které umožňují zasílání sms zcela zdarma. Jednou z nich je také Free SMS Sender, který nabízí celou řadu bran, skrze které lze odesílání uskutečnit. Samozřejmostí jsou pak aktualizace, které řeší nejrůznější problémy. Například po úpravě SMS brány Vodafonu byly všechny podobné aplikace okamžitě vyřazeny, ale byl to právě Free SMS Sender, který jako úplně první přizpůsobil svou aplikaci a začal opět fungovat.

Free SMS SenderFree SMS Sender

4. TV Program

Pro televizní maniaky tu máme TV program. Díky němu budeme mít už navždycky přehled o každém z neuvěřitelné stovky dostupných programů. A to dokonce na celý týden dopředu. Jak by se vám třeba líbilo nechat se upozornit na začátek vašeho oblíbeného seriálu? A co takhle rovnou si nastavit, jak dlouhou dobu předem vás má telefon upozornit? Ano, to vše zvládne aplikace TV Program! Dále umí zobrazit, co právě běží na konkrétních kanálech včetně krátkého popisu.

5. Advanced task killer free

Ačkoliv je multitasking vynikající vynález, nese sebou určitá negativa. Jistě jste se již u Androidu setkali s faktem, že se spousta aplikací bez vědomí uživatele zapíná na pozadí a zpomalují tak celkový běh přístroje. Obtížným se pak stává všechny programy uhlídat, jelikož si někdy opravdu dělají, co chtějí. Výrazně vám práci může usnadnit Advenced task killer free, který snadno a rychle ukončí nepotřebné aplikace a rázem urychlí chování vašeho stroje.

6. Facebook pro Android

O Facebooku dnes slyšíme doslova na každém kroku, není tedy divu, že nesmí chybět ani v našem chytrém telefonu. S touto aplikaci zůstanete se svými přáteli neustále v kontaktu. Stejně jako na PC má uživatel po ruce zprávy, upozornění, prohlížení streamu i profilů. Zatímco jiné aplikace umožňují chatovat s přáteli na FB, tato oficiální aplikace to překvapivě vůbec neumožňuje. Jinak ale vše běží v naprosto přehledném a stabilním prostředí.

Facebook pro androidFacebook pro android

7. DMS

Pozornost si zaslouží také aplikace DMS. Pomocí tohoto programu můžete snadno zaslat dárcovskou sms za 30,–Kč. Jistě vás také potěší, že se můžete podívat, kterým projektům konkrétně svým finančním příspěvkem pomáháte. Kromě toho se po platbě zapíšete do seznamu těch, kteří již darovali. Dále lze pozorovat, jaká je aktuální vybraná částka.

8. Voice Search

Vyhledávání informací na internetu je dnes jakýmsi standardem získávání informací. Jistě ale také uznáte, že není úplně pohodlné psát text na malém dotykovém displeji. S programem Voice Search ale stačí námi vyhledávaný dotaz nadiktovat, což je mnohem rychlejší a pohodlnější. Bohužel tato metoda prakticky vůbec nefunguje v městském rušném prostředí, kde hluk okolí naprosto přehluší váš hlas.

Voice searchVoice search

9. Svítilna

Pro telefony obsahující u fotoaparátu také blesk je tady další česká aplikace názvem Svítilna. Jak již název napovídá, jedná se o klasické ovládání diody telefonu, která může posloužit jako baterka. Kromě toho ale tato aplikace umí prostřednictvím displeje simulovat policejní maják nebo výstražná světla.

10. iDnes.cz

Programů pro čtení aktuálních zpráv je celá řada. Jedna z nejlepších je pak rozhodně** iDnes.cz**, která nabízí rychlý přehled, který lze třídit podle kategorií. Aplikace pracuje poměrně rychle a je velmi přehledná. Ovládání je taktéž intuitivní. Sečteno, podtrženo, iDnes.cz nabízí vynikající přehled o aktuálním dění u nás i ve světě.

Článek 10 nejlepších bezplatných aplikací pro Android byl publikován 27. srpna 2012 v 05.00 v rubrice Programy. Autorem článku je Daniel Hlas. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...