Měření rychlosti internetu - Kde a jak nejúčinněji?

Sponzorované odkazy

Měření rychlosti internetu - Kde a jak nejúčinněji?

Máte problém s internetem? Nevíte, jakou rychlostí stahujete data, případně je můžete nahrávat na internet? Doporučuji Vám vyzkoušet online webové stránky, které se právě tímto zabývají. Jedná se především o speciální servery, které disponuji technologii, která Vám dokáže změřit rychlost downloadu a uploadu, respektive rychlost stažení a rychlost nahrávání na internet. V tomto článku si představíme pár takovýchto serverů, kde si tyto informace můžete bez problému obstarat.

Rychlost.cz

Na tomto serveru si můžete jednoduše otestovat rychlost Vašeho připojení k internetu. Samotné měření probíhá pouze ve čtyřech krocích. Můžete si změřit rychlost stahování dat, rychlost nahrávání dat na internet, odezvu (počet milisekund potřebných ke spojení se serverem na internetu a zpět) a stabilitu, tzn. poměr mezi nejrychlejším a nejpomalejším stažením stejných dat. Při samotném testování doporučujeme vypnout všechny nepotřebné aplikace, aby zbytečně nedocházelo k mylným informacím. Na serveru je možné vybrat množství statistik, které si můžete před testem navolit. Můžete získat podrobnější informace o technologiích WiFi, ADSL, 4G, DSL apod. Výsledné statistiky si můžete vytisknout, uložit do HTML souboru, případně do obrázku a nebo jednoduše sdílet na internetu.

Moje hodnocení:  90 %

www.rychlost.czwww.rychlost.cz

DSL.cz

Jedná se o jeden z nejpoužívanějších testovacích serverů na měření rychlosti internetu. Měření na této stránce probíhá v několika málo krocích. Nejdříve se změří rychlost stahování (download), následně bude měřen upload dat (rychlost nahrávání dat na internet) a na závěr Vám vyskočí pár zajímavých statistik, se kterými můžete nadále začít pracovat. Aby byl test co nejpřesnější, doporučujeme podél celého testu nestahovat žádné další soubory, abychom zbytečně nesnižovali rychlosti.

Moje hodnocení:  90 %

www.dsl.czwww.dsl.cz

Lupa.cz

Jedná se o moderní server pro testování rychlosti na internetu. Po grafické stránce je tento server úplně nejlepší, opravdu je to krása. Po testování naleznete informace o downloadu, uploadu a pingu. Samozřejmostí je, že u všeho bude uvedena Vaše IP adresa, která je pro toto měření nejdůležitější. Bohužel nepodporuje žádné možnosti uložení statistik do souboru, ani nic podobného. Pokud si budete chtít data zaznamenat, bude potřeba vše udělat ručně.

Moje hodnocení:  85 %

www.lupa.czwww.lupa.cz

Hodnocení

Dle mého názoru tento test vyhrál server Rychlost.cz, kde si myslím, že naleznete veškeré informace o testování. Hlavním výhodou serveru je to, že můžete výsledné data jednoduše uložit a později s nimi dokonce nějakým způsobem i pracovat. Každopádně Vám doporučuji všechny tyto servery alespoň vyzkoušet, a poté se sami rozhodnete, který budete pravidelně využívat.

Článek Měření rychlosti internetu - Kde a jak nejúčinněji? byl publikován 19. května 2014 v 00.00 v rubrice Internet. Autorem článku je Zbyněk Maier. Pro diskusi slouží komentáře (1).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...