Polybrowser - Správný výběr internetového prohlížeče?

Sponzorované odkazy

Polybrowser - Správný výběr internetového prohlížeče?

Při pouštění se do nového projektu je třeba vyrukovat s něčím, co tady ještě nebylo, být kreativní a mít nápad, který by se mohl líbit, a tak vývojáři vymysleli Polybrowser.

Vyjímečný

Svou jedinečnou funkcí, jak už název napovídá „mnohookenství“, se dostává do předních řad svých konkurentů jakými jsou např. Mozilla Firefox, Google Chrome, Opera, Maxthon atd. Vyniká v takzvané panoramatické perspektivě, čili prohlížení všech oken najednou. Bez překlikávání, pouze s rolováním, si lze prohlížet vše v jednom okně.

Přehlednost mnohookenstvíPřehlednost mnohookenství

Screen už napovídá, že okna si uživatel sám podle potřeb a svého vkusu přizpůsobí. (svislá modrá lišta s bílými tečkami- při najetí ukáže roztahovací kurzor, kterým měníme velikost jednotlivých oken).

Resize your windowsResize your windows

Technologie

Ve své technologii je na úrovni konkurentů, neboť stejně jako Mozilla Firefox nebo Lunascape používá Gecko engine (multiplatformní renderovací jádro) konkurující Tridentu a Webkitu, tak i uživatelské rozhraní Cloud. Pro ty, kteří neví, co je Cloud, tak je to forma poskytování služeb či programů formou například webového prohlížeče za jistého předpokladu sdílení, v mnohých případech si tak můžeme i zálohovat soubory a pak kdekoliv na světě z nich čerpat pomocí přihlášení do Cloudu.

Zoom in/out

V osobním zhodnocení zdůvodním nedostatky. Funkce vpravo (plusko) nahoře se čtyřmi přiblížovacími schopnostmi: 25%, 50%, 75% a plných 100%. Při zapnutí 25% (na obrázku) jde vidět vedle sebe cca 13 oken, na můj vkus trochu nešikovné, ale to až na závěr.

13 oken při 25% zoom13 oken při 25% zoom

Sidebar a polymark

Vyhledávání na postranní liště, které docílíme kliknutím na nápis Polybrowser vlevo nahoře. Vyhledávač spolupracuje s Google technologiemi fulltextového vyhledávání. A polymark jak už nápovídá angličtina je funkcí uložení do oblíbených všechna okna najednou například za pomocí Cloudu.

Vlevo postranní vyhledáváníVlevo postranní vyhledávání

Osobní zhodnocení

Jak už jsem psal o nedostatcích, tak sem s nimi. Přijde mi, že vývojaři mysleli jen na to, aby název prohlížece spolupracoval s jeho funkcemi, a tak trochu zapomněli na detaily. Počínaje funkcí, kterou považuji za hodně potřebnou, a tou je při zoom out na 25% zpětné kliknutí na okno a následný zoom in na 100%. Tak jako to bývá u telefonů, oddálíté a viditelně zjistíte potřebné okénko, na které kliknu a jsem tam. Nebo nešikovnost lišt, okna v oknách musí mít logicky více bočních lišt, když jsou tedy hned nad sebou, tak je celé lištování nešikovné. Taky mi chybí funkce default size u oken, po předělání velikosti každého jednotlivého okna při otevření nového zkrátka nejde nastavit pevná velikost, kterou chce uživatel, ale musíme se spokojit s velikostí, kterou chtěl vývojář a své okno si opět podle potřeby velikostně poupravit.

Hodnocení redakce:  70 %

Výhody:

  • Rychlost
  • Mnohookenství
  • Přehled

Nevýhody:

  • Velikost oken
  • Vyklikávání mezi okny

Článek Polybrowser - Správný výběr internetového prohlížeče? byl publikován 24. srpna 2015 v 05.00 v rubrice Internet. Autorem článku je Daniel Jiříček. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...