Slack.com – Mistr komunikace pro týmy zvýší produktivitu

Sponzorované odkazy

Slack.com – Mistr komunikace pro týmy zvýší produktivitu

Hledáte univerzální komunikátor pro své spolupracovníky? Vyzkoušejte Slack.com! Různá chatovací prostředí na internetu již nejsou ničím neznámým a Slack pracuje na podobném principu, přičemž je podobný starému IRC. Všichni členové vaše týmu budou pohromadě na jednom místě. Rychlou výměnou názorů na soukromém chatu či v rámci skupiny jednoduše a efektivně vyřešíte problém, který by se mohl táhnout na několik e-mailů. Ušetříte tím čas svých zaměstnanců, který můžou věnovat práci.

Slack a jeho aplikace.Slack a jeho aplikace.

Způsoby komunikace

Komunikovat lze několika způsoby. První z nich je otevřený kanál. Kanálů můžete vytvořit, kolik chcete, například pro každý tým, pro každý projekt. Spolupracovníky na kanál můžete jednoduše přizvat, případně na kanál můžou vstoupit sami. Další možností jsou uzavřené (secret) kanály. Fungují na stejném principu, ale vidí je pouze pozvaní. A poslední možností jsou samozřejmě přímé zprávy, které umožňují posílání soukromých zpráv mezi dvěma uživateli, případně mezi skupinou. Do přímé zprávy lze kontaktovat jakéhokoli člena týmu.

Slack vás notifikuje o nových zprávách, když nejste zrovna přímo v aplikaci, takže nikdy nepřijdete o důležité informace. Pokud jste přímo offline, přistane vám na e-mail zpráva o nové notifikaci.

Sdílení souborů

Pokud chcete sdílet nějaké soubory s kolegy, tak je stačí vzít a přetáhnout(tzn. drag'n'drop). Vkládat můžete soubory PDF, dokumenty, obrázky, tabulky, soubory, cokoliv. Každý soubor lze jednoduše komentovat, takže se kolegové můžou jednoduše vyjádřit, pokud je třeba něco např. opravit. Využíváte-li služby jako Google Drive, Dropbox či Box, stačí zkopírovat odkaz a Slack se synchronizuje. Velikou výhodou je, že ať budou nahrané soubory jakkoli staré, vždycky je lze jednoduše dohledat pomocí hledání.

Integrace dalších služeb

Do týmového Slacku si můžete připojit mnoho různých služeb, čímž ušetříte čas na přepínání mezi různými aplikacemi. Notifikace dostanete přímo na Slack, takže o tom budete vědět nejenom vy, ale i všichni vaši kolegové přítomní na kanále. Jako bonus se notifikace uloží do historie, takže ji budeme moci kdykoli znovu najít. Takto propojit lze například Twitter, Github, Dropbox, Drive či Hangouty.

K dispozici jsou také různí boti, kteří pomáhají připomínat události, vyhledávat informace na internetu či vytvářet hlasování.

Základní informace.Základní informace.

Vždy online

Online na Slacku můžete být vždy a všude, stačí vám k tomu připojení k internetu. Kromě webové služby, která je samozřejmostí, podporuje Slack i různé platformy. Na Google Play naleznete verze pro Android, ve Windows Storu verze pro Windows (zatím v beta verzi) a verzi pro iPhony na iTunes. Existují také různé doplňky pro prohlížeče, například pro Google Chrome.

Cena?

V základní verzi lze Slack používat bezplatně. Přináší to drobná omezení, například komunikace na kanálech se po napsání 10 tisíc zpráv přesune do archivu, lze zapojit maximálně 10 dalších služeb, nebo velikost úložného místa je omezena 5 GB. Výše částky v placené verzi se odvíjí od počtu aktivních uživatelů, podrobnosti zde.

Článek Slack.com – Mistr komunikace pro týmy zvýší produktivitu byl publikován 27. července 2016 v 05.00 v rubrice Internet. Autorem článku je Markéta Masopustová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...