Remix OS - Android versus Windows 10?

Sponzorované odkazy

Remix OS - Android versus Windows 10?

Začátek letošní roku byl ovlivněn představením nového software Remix OS. Ten se hodí pro transformaci vašeho mobilního operačního systému od společnosti Google na známé prostředí vašeho stolního počítače. Jak již sám název napovídá, jedná se o jakousi rekombinaci, kdy se vezme to základní fundamentální z Androidu a to se přidá k těm věcem a ovládacím prvků, které jsou důvěrně známé na počítači. Smísit se tak dají bez problému Facebook a Microsoft Word.

Remix OS jako konkurence rozhraní Continuum?Remix OS jako konkurence rozhraní Continuum?

Remix OS a bývalí zaměstnanci Google

Informace o distribuci, které vypustila firma Jide Technology odpovědná za tento software, určitě potěší, jelikož se nechávají slyšet, že testovací beta verze bude zdarma. Tudíž není nic lehčího, než stáhnout vyzkoušet, zhodnotit a rozhodnout se. Spoluzakladatel David Ko se podílel na vývoji software, protože je právě přesvědčen, že Android je schopen zabydlet se v počítači. Ještě je zapotřebí počkat na souhlas administrativních záležitostí při vzájemné spolupráci s firmou Google. Pikantní záležitostí je, že ústřední trojice zodpovědná za Remix OS, jsou bývalými zaměstnanci….. Google.

Finální plnohodnotné verze se můžeme dočkat v létě, až se programátoři popasují s drobnými chybami a poznatky od uživatelů. Používání typických oken v počítači zde naleznete a jistá vzdálená spojitost s Linuxem tkví v možnosti využívat operační systém přímo z USB flash disku a provádět uživatelské úpravy. Převzatá nabídka startu, kterou každý důvěrně známé v systémech Windows, obsahuje volbu patřičného prohlížeče, kalkulačku, správce souborů nebo hudbu a pochopitelně nastavení a mnohé další možnosti, které sami můžete odhalit při testování softwaru na vlastním zařízení. Protože se chce firma Jide Technology usídlit v počítači, již si připravil softwarovou podporu pro ovládání myši a klávesnice.

Podobna s Windows 10?Podobna s Windows 10?

Android na desktop ve verzi 3.0

Aktuálně se operační systém dostal na verzi 3.0 a dále se vyvíjí. Nejnovější verzí se pyšní i drobnými změnami, které mohou uživatelům ulehčit jejich úkony na počítačích. Nejdříve se mohly táhnout ovládací okna k zvětšení nebo zmenšení pouze za pravý roh, kdežto nyní můžete tahat za jakýkoliv okraj. Dalším pozitivním postupem vpřed je nové tlačítko v horní části obrazovky, které poslouží každému uživateli v závislosti na počtu paralelně otevřených oken, měnit množství a obsah zobrazovaných informací, abychom se mohli lépe orientovat v tom, na co se právě díváme

Potěšení na závěr pro ty, kteří nemají nejmodernější techniku, jelikož Remix OS nemá speciální požadavky na výkon vašeho elektronického zařízení, ale na druhou stranu se vyžaduje kompatibilnost jednotlivých komponentů. Pokud jste dostali chuť vyzkoušet prakticky tento operační systém, podívejte se na „oficiální stránky vývojářů“: http://www.jide.com/remixos-for-pc#…

Článek Remix OS - Android versus Windows 10? byl publikován 1. dubna 2017 v 05.00 v rubrice Programy. Autorem článku je Jiří Hájek. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...